Nieuwsberichten
20 augustus Op de website staan nieuwe brochure die je op de pagina "Home" kunt downloaden.
Nu ook hierbij de brochure voor Traditionele Working Equitation dat ook een discipline is van FITE.
Het nationale reglement voor Traditionele Working Equitation kan je downloaden op de pagna "Reglementen".
   
11 augustus De website is bij gewerkt.
Alle uitslagen van de wedstrijden staan op de pagina "Uitslagen".
 
 
12 oktober 2016 De uitslagen van Men TREC Eersel en TREC Noord part 2 staan op de pagina "Uitslagen".
Op de home pagina staan de nieuwe folders van TREC en Men TREC deze kan je downloaden door op de afbeelding te klikken.

Medio november zal er een organisatoren overleg gehouden worden. Hier wordt dan de wedstrijd kalender voor 2017 samengesteld.
Interesse om een TREC wedstrijd te organiseren neem dan contact op met Vera de Boer.
25 augustus 2016 Er is een pagina gemaakt over Traditionele Working Equitation die valt onder supervisie van FITE. Ook in Nederland willen wij deze tak van paardensport gaan promoten.
Op de pagina Reglementen staat het reglement voor Working Equitation.
18 augustus 2016 Inschrijfformulier TREC Noord deel 2 staat op de pagina "Agenda"
8 augustus 2016 De uitslagen van TREC Twello staan op de website op de pagina "Uitslagen"
Inschrijfformulier voor MEN TREC in Eersel staat op de pagina "Agenda"
20 juli 2016 De uitslagen van NK TREC 2016 te Vorstenbosch staan op de website.
Foto's van onze kampioenen staan op de pagina "Eregalerij".
26 juni 2016 De Uitslagen van TREC Vinkega staan op de website, zie "Uitslagen".
7 juni 2016 De uitslagen van TREC Schoorl (4 juni) staan op de website, zie "Uitslagen".
3 juni 2016 Het inschrijfformulier voor het NK TREC te Vorstenbosch staat op de website.
Je kunt het formulier downloaden vanaf de pagina "Agenda".
26 mei 2016
 
  KNHS gaat samenwerking aan met TREC club Nederland

De KNHS en TREC club Nederland gaan een samenwerking aan om het steeds populairder wordende TREC verder bekend te maken bij de Nederlandse paardenliefhebbers. Op 26 mei hebben beide organisaties daartoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. TREC is een paardensportdiscipline die van oorsprong is ontwikkeld om de bekwaamheid van ruiter en paard tijdens trektochten te testen. Daarmee staat het garant voor samen met je paard genieten in de natuur.

TREC staat voor Technique de Randonnée Equestre de Compétition en betekent letterlijk 'competitieve ruiter trektochttechnieken'. Deze van oorsprong Franse sportvorm werd ontwikkeld om de bekwaamheid van de combinatie van paard en ruiter tijdens een trektocht te testen. Deze bekwaamheidstest is inmiddels uitgegroeid tot een vorm van paardensport die zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefend wordt. Meedoen kan onder het zadel of met een rijtuig. Mede omdat de nadruk bij TREC op het plezier en de samenwerking tussen mens en paard in de vrije natuur ligt, is het een populaire sport in zowel Nederland als de rest van de wereld.

Een officiële TREC wedstrijd bestaat uit meerdere onderdelen en vraagt een uitgebreide organisatie en veel ruimte en tijd. De onderdelen zijn los van elkaar echter ook allemaal heel leuk om te doen en maken een eerste kennismaking met de sport veel eenvoudiger. Voor ruitersportcentra en paardensport verenigingen aangesloten bij de KNHS en/of FNRS zijn daarom TREC producten ontwikkeld die dit mogelijk maken. Er is een handleiding beschikbaar voor de TREC onderdelen POR (orientatie ritten), MA (gangenbeheersingsproef) en PTV (obstakelproef) op twee niveaus;  T1 en T2. Uiteraard hoort doorgroeien naar een uitgebreide TREC wedstrijd voor organisatie en deelnemers tot de mogelijkheden.  

Anton Binnenmars, Directeur Sport bij de KNHS: "Voor de KNHS betekent de samenwerking een sterkere basis in de breedtesport, met een aantal aantrekkelijke, laagdrempelige sportproducten die aansluiten bij de wensen en behoeften van de Nederlandse paardensporter."

Joan Blesing, Voorzitter TREC club Nederland, stemt toe: "TREC wordt steeds populairder. Paardensporters zijn steeds meer op zoek naar de combinatie van beleving en plezier, samen met hun paard. De samenwerking met de KNHS betekent dat TREC een nog breder publiek gaat bereiken."

Voor de leden van beide verenigingen betekent dit veel voordelen. Huidige leden van TREC club Nederland blijven lid van TREC club Nederland, en worden tegelijkertijd lid van de KNHS voor een bedrag ter waarde van €20 per jaar, inclusief alle voordelen behorende bij een volwaardig KNHS lidmaatschap. KNHS leden mogen maximaal drie keer per twee jaar meedoen aan TREC wedstrijden, waarvan maximaal twee wedstrijden in één jaar. Willen ze meer uitkomen op wedstrijden, dan kunnen ze lid worden van TREC club Nederland.


De KNHS en TREC club Nederland blijven twee aparte rechtspersonen, met behoud van een eigen strategische koers, een eigen gezicht naar buiten en een eigen bestuur, maar blijven hun inhoudelijke agenda's omtrent TREC op elkaar afstemmen.

Nadere toelichting TREC

TREC bestaat uit drie onderdelen met verschillende eisen aan paard en ruiter. In wedstrijdverband levert elk onderdeel onafhankelijk punten op:

De 'Parcours d'Orientation et de Régularité' (POR) is een orientatierit, compleet met kaart en kompas.

De 'Maîtrise des Allures' (MA) is een gangenbeheersingsproef, waarbij deelnemers volledige controle kunnen tonen over de gangen van hun paard binnen een gemarkeerde baan.

Tijdens de 'Parcours en Terrain Varié' (PTV) worden paard en ruiter getest op gehoorzaamheid (inclusief op de hulpen van de ruiter), bereidwilligheid, souplesse, regelmaat en wederzijds vertrouwen.  Een parcours bestaat uit hindernissen die je tijdens trektochten kunt tegen komen in de natuur.

De niveaus
TREC kan op vier verschillende niveaus worden verreden.

Initiatieklasse T1 bestaat uit een POR van maximaal 15 km voor eendaagse wedstrijden of 25 km voor tweedaagse wedstrijden. De gemiddelde snelheid van de POR is 6 tot 8 km per uur. De  MA wordt verreden in een baan van 100 of 150 meter en de PTV heeft een spronghoogte van maximaal 60 cm.

Beginnersklasse T2 bestaat uit een POR van maximaal 15 km voor eendaagse wedstrijden of 25 km voor tweedaagse wedstrijden.De gemiddelde snelheid van de POR is 6 tot 8 km per uur. De MA wordt verreden in een baan van 100 of 150 meter en een PTV met een spronghoogte van maximaal 60 cm.

De regionale klasse (junioren) T3 wordt altijd in een tweedaagse wedstrijd verreden en bestaat uit een POR van maximaal 35 km met eventueel een grid- of azimut-opdracht.De gemiddelde snelheid van de POR is 8 tot 9 km per uur. De MA wordt verreden in een baan van 150 m en een PTV heeft een spronghoogte van maximaal 90 cm.

De nationale klasse (senioren) T4 wordt altijd in een tweedaagse wedstrijd verreden en bestaat uit een POR van maximaal 45 km met eventueel een grid- en/of azimut-opdracht. De gemiddelde snelheid van de POR is 8 tot 9 km per uur. De MA wordt verreden in een baan van 150 m en een PTV heeft een spronghoogte van maximaal 110 cm.

De samenwerking tussen de KNHS en TREC club Nederland ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

TREC wedstrijden op niveau T1 kunnen  worden georganiseerd bij KNHS en/of FNRS sportaanbieders en onder de auspiciën van TREC club Nederland.

TREC wedstrijden op niveau T2 t/m T4 kunnen onder andere worden georganiseerd bij KNHS en/of FNRS sportaanbieders, maar altijd onder de auspiciën van TREC club Nederland.

Meer informatie is te vinden op www.knhs.nl en www.trec-club.nl
   
20 mei 2016 Het inschrijfformulier voor TREC Vinkega staat op de website, zie pagina agenda
  De uitslagen van TREC Kootwijk staan op de website, zie pagina uitslagen.
   
30 april 2016 De uitslagen van Europacup wedstrijd in Eersel staan op de website, zie Uitslagen
  Het inschrijfformulier voor TREC Schoorl staat op de website, zie Agenda
Het inschrijfformulier voor TREC Vielsalm (België) staat ook op de website, zie agenda
   
6 april 2016 De datum voor het NK is nu bekend. Het NK wordt georganiseerd op 16 en 17 juli 2016 in Vorstenbosch. Informatie zal zo spoedig mogelijk op de website van het NK geplaatst worden. www.nk.trec-club.nl
  De uitslagen van TREC Noord staan op de website zie pagina Uitslagen.
  Het inschrijfformulier voor TREC Kootwijk staat op de website zie pagina Agenda.
  De reglementen 2016 van TREC club Nederland en van de FITE staan op de website, zie pagina Reglementen.
   
15 maart 2016 Inschrijfformulier van TREC Eersel staat op de website, zie pagina agenda
   
26 februari 2016 Inschrijfformulier van TREC Noord staat op de website, zie pagina agenda
   
12 februari 2016 TREC Vinkenga heeft nu een website en een Facebookpagina.
Website: www.trecvinkega.nl
Email: info@trecvinkega.nl
Facebook: https://www.facebook.com/trecvinkega/?ref=hl
   
Top