TREC club Nederland en KNHS werken samen ter promotie van TREC en Men TREC in Nederland.
We gaan een samenwerking aan om het steeds populairder wordendeTREC verder bekend te maken bij de Nederlandse paardenliefhebbers.
Op 26 mei hebben beide organisaties daartoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.
TREC is een paardensportdiscipline die van oorsprong is ontwikkeld om de de bekwaamheid van ruiter en paard tijdens trektochten te testen. Daarmee staat het garant voor samen met je paard genieten in de natuur.
 
 
Mee doen aan TREC wedstrijden

Wie lid is van de KNHS mag door de samenwerking met TREC club Nederland maximaal 3x keer per twee jaar meedoen aan TREC-wedstrijden, waarvan maximaal twee wedstrijden in één jaar. Wil je verder in de sport, dan is het de bedoeling dat je lid wordt van TREC club Nederland.

 
TREC voor sportaanbieders:
TREC-wedstrijden en TREC-onderdelen
De samenwerking tussen TREC club Nederland en KNHS biedt leuke mogelijkheden voor u als sportaanbieder. 

 

Aanbieden van losse TREC-onderdelen
Als KNHS-vereniging en/of FNRS Ruitersportcentrum mag u de TREC-onderdelen POR, MA en PTV op niveau T1 en T2  vrij en onafhankelijk van elkaar aan uw klanten aanbieden. Bovendien introduceert de KNHS de nieuwe instructeursopleiding Basissport TREC, waarvoor TREC club Nederland de benodigde kennis en expertise ter beschikking stelt.  
Organiseren van TREC-wedstrijden
Naast het aanbieden van de losse TREC-onderdelen mag u als KNHS-vereniging of FNRS-Ruitersportcentrum nu ook TREC-wedstrijden (niveau T1 t/m T4) organiseren. Dat gebeurt altijd onder auspiciën van TREC club Nederland.
De opleiding van juryleden voor TREC-wedstrijden valt onder de verantwoordelijkheid van TREC club Nederland, conform het Opleidingstraject voor officials van TREC club Nederland dat afgeleid is van de FITE-reglementen.
Meer informatie
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van TREC voor uw vereniging of Ruitersportcentrum?
Neem dan contact op met de KNHS Sportaanbiedersdesk (0577-408290 of mail naar sportaanbiedersdesk@knhs.nl) en vraag naar de handleiding 'Aan het werk met TREC' en/of 'Aan het werk met Men-TREC'.
Voor vragen over het organiseren van TREC-wedstrijden kunt u ook contact opnemen met TREC Club Nederland via info@trec-club.nl
 
 
Uitgebreide informatie over TREC en Men TREC is te vinden op de pagina "Wat is TREC"